Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod stuvning att servera till kött eller fisk, eller ät den till lunch med en skinksmörgås. Alla sätt är bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva morötterna. Slå på vatten så att det precis täcker morötterna. Salta. Låt koka utan lock så att vattnet nästan kokar bort.
  2. Slå då på grädden och låt koka in några minuter. Red av med litet mjöl till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • misv0007 23 juli 2008

    Ett tips som min mormor alltid gör är att riva ner en morot från den finaste sidan på rivjärnet... Stuvningen får då en godare smak och dessutom en härlig färg :) Morotsstuvning med fläsk.. så gott!

  • Mokka 8 juni 2009

    Mums så gott! Och nyttigt och lättlagat! Känns så bra i magen när man ätit. Och vilket bra tips att lägga i finrivna morötter.

  • gittan-9 8 augusti 2009

    Hej monix. Supergod stuvning. Hade ej i persilja, men en "nypa" socker. Absolut en femma får du. /Tack från Gittan. Ha en fortsatt go sommar.

  • josefinros 4 oktober 2010

    jättegod :) hoppas att gubben oxå tycker det när han kommer från jobbet.. 5+ till dig :)

  • lenki 1 februari 2012

    riktigt gott, jag la till lite riven muskot, det blev kanon....... :-)

  • Milliz1 15 februari 2012

    Jätte gott. :) Barnen blev storm förtjusta. ;D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.