Här är den populära morotskakan med ostglasyr i rulltårteform
Smarrigt och syrligt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner moroten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner växelvis med mjölken.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
- Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper pensla med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna under plåten.
- Fyllningen: Rör ihop ingredienserna till en smidig kräm.
Bred ett tjockt lager kräm över kakan, men sparar lite kräm till garneringen.
- Rulla ihop från ena långsidan och låt rullen ligga med skarven ner.
Rulla in kakan i pappret och förvara i kylen.
- Bred resten av krämen jämnt över rulltårtan vid servering.
- Garnera med riven morot och lite kanel.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
9 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar