Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotstortilla formbröd i ugn eller bakmaskin

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett formbröd med massor av smak. Perfekt som smakfullt bröd till frukostmackan med ost på. Eller när ni gör räkmackor. Skivat på längden blir det toppen till smörgåstårta eller landgång. När jag gör det i ugn brukar jag pensla med vatten eller filmjölk och strö på sesamfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I ugn: Blanda alla torra ingredienser med mjölet och grovriv moroten. Smält smöret och tillsätt vattnet, låt bli 40-45 grader. Häll vattnet i en bunke och blanda i mjölblandningen sen morötterna. Arbeta med degkrokar i minst 30 minuter. Det kommer att vara en ganska lös och seg deg. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i ca 50-60 minuter på varm plats. Vält upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl. Tryck ut med handflatorna så det blir en rektangel och rulla ihop den från långsidan. Lägg med skarven nedåt i en välsmord avlång brödform på ca 2 liter. Låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla eventuellt med vatten eller filmjölk och strö över sesamfrön. Grädda på nedersta falsen i 30 minuter.
  2. I bakmaskin: Lägg alla ingredienser i den ordningen de står i ingredienslistan i degbunken. Sätt maskinen på standardprogram 900 g.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.