Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors bröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket smidigt bröd på 4 limpor som går snabbt när man på kvällen ser att brödet är slut :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i matberedaren eller en bunke. Tillsätt lite av det ljumna vattnet så jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, äggen, farinen och rågsikten. (Vet ej exakt hur mycket mjöl, jag brukar höfta till lite, degen ska vara precis på gränsen mellan kladdig och "torr")
  2. Baka omgående ut till 4 limpor som lägges på en djup plåt. Jäs dem på plåten 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 30 minuter.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.
  4. Är klockan mycket?! Linda in dem med extra handdukar och låt stå över natten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gersgarden 16 november 2008

    Jättebra bröd! Gick snabbt att baka och var sååå gott! Vi åt upp nästan en hel limpa redan samma kväll, nybakt bröd är farligt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.