Uppvakta mor med paket och tårta! Den här med marsipan och jordgubbar är både vacker och god, och faktiskt lättare att göra än man kanske tror.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Kläm ev fast ett bakplåtspapper i botten av en rund kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och bröa formen.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vattnet och rör om.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och blanda ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan kallna i formen.
- Vispa samman matlagningsgrädde, ägg, majsstärkelse, strösocker och snittad vaniljstång i en rostfri kastrull.
Låt koka upp på svag värme under omrörning.
Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns.
Ta upp vaniljstången. Häll över i en bunke och kyl i kallt vattenbad.
- Dela tårtbotten i 3 delar. Bred jordgubbssylt och vaniljkräm på två bottnar och lägg ihop till en tårta med den tredje botten överst.
- Bred grädden över tårtan. Skär eller sporra ut marsipanband, lika breda som tårtan är hög, och fäst runt kanten.
Dekorera med skivade jordgubbar och mynta.
- Tips!
Gör gärna tårtan kvällen innan, så blir den saftig och god. Förbered till och med att grädden breds över tårtan. Dekorera med marsipanband och jordgubbar dagen efter.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart får man tag på marsipanlock med jordgubbssmak?
ICA
God luftig sockerkaksbotten,. Tycker det blev för sött med jordgubbssylt i botten . Föredrar färska mixade jordbubbar.
Jättegod tårta. Lagom klassisk och precis som familen tycker om den! Jättelyckad! Måste göras fler gånger!