Mor vill säkert ha en härlig chokladtårta med dubbla fyllningar. Ena lagret är vanilj och det andra choklad-vanilj med färska hallon. Till fyllningen använder du tårtfyllning i påse - snabbt att vispa och lätt att breda mellan bottnarna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda ihop övriga ingredienser och vänd ner i smeten försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 l, 23 cm i diamater och grädda i ugnen 30-40 minuter.
- Stjälp upp kakan och låt den svalna och kallna. Dela kakan i tre bottnar.
- Vispa ihop tårtfyllningarna med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Låt stå kallt i kylen en stund.
- Lägg vaniljfyllning på en tårtbotten och täck med nästa botten.
- Bred på chokladfyllning och strö över en del av hallonen. Lägg på sista tårtbotten och täck tårtan med den vispade grädden.
- Spritsa kanten av tårtan med vispgrädde. Kavla ut en en rund tunn platta av marsipanen och lägg på mitten av tårtan.
- Lägg ut chokladbokstäver på plattan. Sätt hallon runt kanten och strö hjärtan runtom.
- Avsluta med chokladplattor och en kvist med gröna blad och blomblad.
- Tips!
Dekorativa chokladplattor kan man göra genom att smälta vit eller mörk choklad (över vattenbad eller i mikro), stryka ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt och när den nästan stelnat - skär man ut plattor med vass kniv.
Publicerat den
8 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar