Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors goda fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett underbart recept med mycket smak som passar vid de flesta tillfällen. Servera fläskfilén med en ljuvlig, ugnsbakad timjanpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfiléerna från hinnor och fett. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Sänk till svag värme och stek dem i resten av oljan och balsamvinägern lite i taget under ca 20 minuter.
  2. Förbered under tiden ratatouillen. Skala och hacka lökarna grovt. Skär squashen i 2 cm stora tärningar. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Ta upp basilika- och timjanbladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna.
  3. Ta upp fläskfiléerna från skyn och lägg ner lök, squash och paprika, låt sjuda 2 minuter. Tillsätt tomaterna, timjan, basilika och pressa ner vitlöksklyftorna. Sjud ytterligare 2 minuter.
  4. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå grönsakerna. Garnera med färska örter. Servera rätten med ugnsbakad timjanpotatis.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Beräkna 1-2 medelstora potatisar per person. Skrubba potatisarna väl. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan nedåt på en bit hushållspapper så att de torkar lätt. Lägg potatisen i en ugnsfast form med snittyttan uppåt. Droppa över 2 msk olivolja och strö över grovt salt och färsk timjan. Baka i ugnen cirka 1 timma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frgr7495 11 mars 2010

    Ratatouillen blev verkligen supergod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.