Ett underbart recept med mycket smak som passar vid de flesta tillfällen. Servera fläskfilén med en ljuvlig, ugnsbakad timjanpotatis.
Instruktioner
- Putsa fläskfiléerna från hinnor och fett. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Sänk till svag värme och stek dem i resten av oljan och balsamvinägern lite i taget under ca 20 minuter.
- Förbered under tiden ratatouillen. Skala och hacka lökarna grovt. Skär squashen i 2 cm stora tärningar. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Ta upp basilika- och timjanbladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna.
- Ta upp fläskfiléerna från skyn och lägg ner lök, squash och paprika, låt sjuda 2 minuter. Tillsätt tomaterna, timjan, basilika och pressa ner vitlöksklyftorna. Sjud ytterligare 2 minuter.
- Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå grönsakerna. Garnera med färska örter. Servera rätten med ugnsbakad timjanpotatis.
- Sätt ugnen på 200 grader. Beräkna 1-2 medelstora potatisar per person. Skrubba potatisarna väl. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan nedåt på en bit hushållspapper så att de torkar lätt. Lägg potatisen i en ugnsfast form med snittyttan uppåt. Droppa över 2 msk olivolja och strö över grovt salt och färsk timjan. Baka i ugnen cirka 1 timma.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ratatouillen blev verkligen supergod.