Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors hålkaka

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En vacker krans som överraskar när man äter den. Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan.
  2. Tillsätt resten av mjölken och arbeta in de övriga ingredienserna.
  3. Jäs degen övertäckt en halvtimma.
  4. Dela degen i två delar och arbeta den på bakbordet.
  5. Dela varje del i 3 delar. Rulla ut två av dem till drygt halvmeterslånga längder och vira dem om varandra. Forma till en ring och lägg på plåt. Ta den tredje biten och kavla ut den till en rundel som fyller mitten av ringen.
  6. Sätt på ugnen på 200 grader. Jäs bröden på plåten en halvtimma.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Gör hålor med fingret i mittbiten och klicka ner nötcrème i hålorna.
  8. Strö över flisad mandel och pärlsocker och grädda bröden 15–20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.