Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors Lilla Olles Tårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Fest i blåbärsskogen! Tårtan har en frisk smak av blåbär och citron. Med små medel har den fått ett roligt och festligt utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
  2. Citronkräm: Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt citron och majsstärkelse. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner hälften i citronkrämen.
  3. Blåbärsfyllning: Blanda blåbär, florsocker och resten av den vispade grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dela citronerna och skär dem i tunna skivor. Garnera med blåbär och citronskivor. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bamako 7 juni 2010

    Jag har fått uppdraget att fixa tårta inför svärmors 70-årsfest. Den här verkar vara precis det jag söker. Låter jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.