Fest i blåbärsskogen! Tårtan har en frisk smak av blåbär och citron. Med små medel har den fått ett roligt och festligt utseende.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
- Citronkräm:
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt citron och majsstärkelse. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner hälften i citronkrämen.
- Blåbärsfyllning:
Blanda blåbär, florsocker och resten av den vispade grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dela citronerna och skär dem i tunna skivor. Garnera med blåbär och citronskivor. Sikta över florsocker.
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har fått uppdraget att fixa tårta inför svärmors 70-årsfest. Den här verkar vara precis det jag söker. Låter jättegod!