Jättegoda kringlor att avnjuta till sommarens kaffekalas.
Instruktioner
- Smält smöret med mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt socker, kardemumma och ägg. Rör om.
- Tillsätt smörblandningen och rör tills jästen har löst sig. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
- Knåda sedan degen och gör en rulle som delas i 24 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och forma till kringlor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda i 250 grader i ca 6-8 minuter. Låt kallna.
- Pensla kringlorna i smält smör och doppa i strösocker innan servering.
- Ska de frysas så gör det utan garnering.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar