Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosskaka

(1 kommentar)  
Mosskaka Mosskaka
Skriv ut

En kaka som jag bakat åtskilliga gånger förr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. (Smaksätt med citron- eller apelsinskal)
  3. Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulvret och rör ned det i smeten tillsammans med vattnet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 1½ liter.
  5. Grädda i ca 30 minuter.

Kommentarer (1)

  • UllaC 30 september 2010

    Smälte 6 rutor av mörk blockchoklad som jag spädde med 2-3 msk grädde och hällde över kakan som omväxling. Mitt minsta barnbarn (1,5 år) blev förtjust i "tårtan" som hon kallade den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.