Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosspudding

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gammal efterrätt med anor. Fick alltid denna efterrätt vid släktmiddagen på juldagen.

Ingredienser

Instruktioner

Mandeln skållas och mals och blandas med sockret. Mjölk och ägg vispas samman och slås i en kastrull tillsammans med manelmassan. Blandningen vispas på svag värme tills den blir tjock. Gelantinet smältes och tillsätts under vispning. Låt svalna en aning. Grädden vispas och tillsätts. Allt hälls i en vattensköljd form t.ex. sockerkaksform eller annan form med mönster. Ställ formen svalt för att stelna. Serveras gärna dagen därpå tillsammans med hallon eller jordgubbssylt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.