Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moster Binnis stek

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftig och god stek med gräddsås. Blir det några skivor över så är en skiva stek med lite majonäs på, suveränt på en macka framåt natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en klick smör i stekgrytan och när det fräst klart så lägger du ner steken. Ha hög värme och bryn steken runt om så den får en fin stekyta.
  2. Häll i vattnet, kryddorna, de klyftade lökarna och morötterna skurna i bitar i grytan och låt puttra i 1-2 timmar beroende på stekens tjocklek. Vänd steken någon gång.
  3. Använder du stektermometer så ta grytan av plattan vid 70º. Nu är steken klar och du har en härlig sky att göra såsen på. Jag brukar låta steken svalna i skyn någon timme och tar sen upp den och skär den i ca 2 mm tunna skivor.
  4. Sila skyn och ta fram en kastrull till såsen. Smält 2 msk smör och rör ner 2-3 msk vetemjöl. Späd med den silade skyn och grädden tills du har önskad smak och tjocklek. Ha eventuellt i lite soja för både smak och färg.
  5. Lägg upp steken på ett fat och lägg lite varma grönsaker runt. Det kan vara sockerärter, morötter, blomkålsbuketter och liknande. Servera med kokt potatis och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • LaJefa 27 januari 2009

    Tack för receptet! Låter som att den blir väldigt saftig och god.

  • LaJefa 27 januari 2009

    Glömde fråga vilken soja du använder?

  • Gillsan 29 januari 2009

    Hej! Vad kul att du har lagt in ett recept ifrån släkten, ska prövas.

  • cederborg56 10 maj 2009

    Idag gjorde jag steken.. Den blev jättegod och såsen helt underbar.. Tack för tippset..

  • Intypy 25 januari 2011

    Super gott !!!

  • Kaka100 6 februari 2012

    Det blev en riktig gammeldags söndagsmiddag. Mycket god. Tack så mycket!

  • grobianfaffa 22 juli 2012

    Riktigt gott, detta tänker jag laga många gånger! Såsen blev också smarrig..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.