Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättlagad och festlig rätt som kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva tomaterna. Skär ostskivor eller använd färdigskivade. Skiva fläskfilén i knappt centimetertjocka skivor, krydda och bryn dessa. Vispa ur pannan med grädden. Låt puttra en liten stund. Smaka av såsen med salt och peppar.
  2. Smörj en ugnssäker form. Varva köttskiva - tomatskiva - ostskiva (låt dem "stå" upp lite på högkant). Fortsätt tills köttet tar slut. Häll grädden över alltihop. (Hit kan man förbereda). Gratinera i ugn 225 grader, tills rätten börjar få lite färg. Det tar ca 10-20 min beroende på om maten är kall eller varmt när du sätter in den.
  3. Serveras med ris eller potatis och en god sallad. Kanske också något gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jelena2 13 november 2009

    500hg??? Det var mycket kött det... ;-)

  • Stina_gott 18 november 2009

    Tack för att du såg det. Det gäller att hålla fingrarna i styr när man skriver. Och så tungt och dyrt att bära hem - Naturligtvis ska det bara vara ynka 500 g fläskfilé. Men gott är det kan jag lova!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.