- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lättlagad och festlig rätt som kan förberedas i god tid.
Instruktioner
- Skiva tomaterna.
Skär ostskivor eller använd färdigskivade.
Skiva fläskfilén i knappt centimetertjocka skivor, krydda och bryn dessa.
Vispa ur pannan med grädden. Låt puttra en liten stund.
Smaka av såsen med salt och peppar.
- Smörj en ugnssäker form.
Varva köttskiva - tomatskiva - ostskiva (låt dem "stå" upp lite på högkant).
Fortsätt tills köttet tar slut.
Häll grädden över alltihop. (Hit kan man förbereda).
Gratinera i ugn 225 grader, tills rätten börjar få lite färg.
Det tar ca 10-20 min beroende på om maten är kall eller varmt när du sätter in den.
- Serveras med ris eller potatis och en god sallad.
Kanske också något gott bröd.
Publicerat den
20 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
500hg??? Det var mycket kött det... ;-)
Tack för att du såg det. Det gäller att hålla fingrarna i styr när man skriver. Och så tungt och dyrt att bära hem - Naturligtvis ska det bara vara ynka 500 g fläskfilé. Men gott är det kan jag lova!!