Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosters hemliga knäck

(3 kommentarer)  
Skriv ut

En ljus knäck som blir lite mjuk i konsistensen. Receptet är från boken Vinterns goda ting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln om den ska vara med och ställ åt sidan.
  2. Koka allt det övriga sakta (det tar ca 40 minuter) i en tjockbottnad kastrull utan lock tills några droppar av smeten går att forma till en kula i ett glas kallt vatten.
  3. Rör ner den hackade mandeln och skeda upp smeten i små knäckformar ställda på en smord plåt.
  4. Tips! Om man smörjer plåten med knäckformarna lite så tippar inte formarna så lätt

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marietta 23 december 2008

    MUMS! Helt underbart! De har kommer det bli fler av!! Min partner ar fran Irland och han har aldrig atit knack innan.. nu kan han inte sluta ata dem!

  • Lilljeppe 24 december 2008

    Så goda så:) Vi hade inga mandlar i, men det var supergott.

  • marietta 4 december 2009

    Maste bara saga att sedan jag gjorde de har forra julen sa har jag inget intresse av att prova nagra andra knack recept. Detta recept e toppen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.