Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosters långpannebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50-55 portioner
  • Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut

Ett jättegott bröd som faller de flesta i smaken brukar ha det när man skall ha buffé. Har alltid med det när det är julbord och påskbord!

Ingredienser

Instruktioner

Klä en långpanna (30*40) med bakplåtspapper, och sätt ugnen på 100 grader Blanda fil och sirap. Gärna i en assistent. (funkar även utan) Blanda de torra varorna för sig och häll det i filblandningen. Rör om till du får en slät och mkt kletig deg...nästan rinnig. Häll upp degen i långpannan och ställ in den i ugnen i 100 grder. Efter en timma höjer man till 150 grader och låter den stå inne ytterligare i en timma. Man kan behöva lägga över lite folie de sista minuterna i ugnen för att slippa att det bränns. Låt brödet sedan stå på eftervärme i 10 min när man stängt av ugnen. Linda sedan in brödet med handukar på ett bakgaller. Man får ut ca 6 smålimpor av det. Låt väl smaka!!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pkarin42 2 juli 2008

    Jättegott bröd och smidigt att göra, det älskar jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.