Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mottagningstårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En bra tårta när man har mottagning eller öppet hus och inte vet hur många gäster som kommer. Ett antal bakverk kan stå färdiga i frysen och tas fram efterhand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till bottnarna. Det går lättast om mandelmassan är rumsvarm. Dela degen i tre delar och kavla varje del till en rund kaka, 22 - 23 cm i diameter. Det lättaste är att kavla degen på mjölat bak- eller smörpapper.
  2. Lägg papperen på plåt och grädda bottnarna ca 7 minuter i 200°. Låt dem svalna på en plan yta.
  3. Grovhacka mandeln till nougaten. Lägg socker och mandel i en ren stekpanna. Smält sockret under omrörning, häll upp nougaten på smord plåt och låt den kallna. Bryt sönder i mindre bitar och grovstöt sedan nougaten i en mortel.
  4. Blanda alla ingredienser till smörkrämen och rör den smidig. Smaksätt med drygt hälften av nougaten.
  5. Lägg ihop bottnarna med smörkräm mellan och över bottnarna. Strö resten av nougaten över och garnera ev ytterligare med chokladkonfekt.
  6. Den här tårtan går utmärkt att frysa helt färdig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.