Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moule mariniére på grillen med chili- och saffransaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inget är så tacksamt på grillen som musselpaket. När du gör aiolin är det viktigt att alla ingredienser har samma temperatur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg musslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten ca 2 minuter. Skrapa därefter bort det "skägg" som ibland sitter längs med kanterna, det går enklast med en vass skalkniv. Ta bort musslor som är trasiga.
  2. Finhacka chili, lök och vitlök. Lägg ut två stora grillfolieark dubbelt. Varva musslor, lök, vitlök, chili och timjan i mitten av arken. Krydda med salt och peppar.
  3. Vik upp foliekanterna något och slå slutligen på olivolja, vitt vin och grädde. Förslut paketen noga så att ingen vätska rinner ut under tillagningen.
  4. Lägg paketet på grillgallret och grilla över fin glöd i 10-15 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  5. Mortla samman saffran med lite salt och rör samman med äggulor, senap, riven vitlök, citronsaft och chilipulver. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle, under tiden som du vispar kraftigt. Smaka av med salt.
  6. Servera paketet genast tillsammans med chili- och saffranaiolin och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.