- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
I love it. Ingen bantningsmat, men det tar vi inget extra för.
Instruktioner
- Gör först aiolin.
Skala vitlöken och lägg den i en matberedare med äggulor, senap och vitvinsvinäger. Slå sedan oljan i en fin stråle under tiden mixern går. Krydda med salt och peppar och ev. persilja, när aiolin uppnått önskad tjocklek. Blir den för tjock tillsätt ½ msk vatten.
- Fritera sedan potatisen.
Förbered fritösen. Skär potatisen i 2 cm tjocka och ca 9 cm långa stavar. Fritera potatisstavarna i 2 omgångar. Först i ca 3 minuter, låt rinna av och kallna. Därefter fritera dem igen till gyllenbrun färg. Salta.
- Om potatisen ska friteras i kastrull, kom ihåg att ALDRIG ha fläkten på. Se även till att ha ett STORT LOCK i närheten att täcka kastrullen med om oljan blir överhettad.
- Gör ett test innan potatisen läggs i: Lägg i en bit vitt bröd. När brödet är klart efter 1 minut är temperaturen lagom.
- Avsluta med att koka musslorna:
Tvätta och borsta musslorna och kontrollera att alla musslor är ordentligt stängda. Släng alla som är öppna.
- Smält smöret i en panna och fräs grönsakerna tills de är halvmjuka. Lägg i musslorna och fräs dem.
- Tillsätt vin, buljong och grädde och koka tills musslorna öppnat sig. Släng de som är stängda.
Tillsätt persiljan. salta och peppra.
Servera direkt med pommes pont neuf.
- Enjoy
Publicerat den
5 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Brukar göra detta med en trappisöl istället för vitt vin, blir också väldigt gott!