Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moules marinières

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Moules marinières är den klassiska musselsoppan i Frankrike.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, rensa och skrapa två kilo musslor (lagom för fyra personer) i kallt vatten. Kasta de som ev. är öppnade eller ”trasiga”. Smörfräs finhackad schalottenlök (4-5 stycken) tillsammans med lite hackad vitlök i en stor gryta. Häll i cirka 4 dl vitt billigt vin. Låt det småkoka ett par minuter och tillsätt musslorna. Dra på värmen för fullt och koka några minuter till dess alla musslor har öppnats. De som ev. inte öppnar sig måste slängas!
  2. Krydda med lite svartpeppar, persilja och lite cayennepeppar. Salt tycker jag inte behövs, men du kan ju smaka av och avgöra själv. Avnjuts tillsammans med rostat färskt lantbröd eller pommes frites. Använd gärna ett tomt musselskal som tång när du äter.
  3. Vill man ”komplicera” det lite kan man göra en s.k. ”mouclade” genom att tillsätta grädde och curry vid slutet av tillagningen. Det blir godast med äkta grädde. Sedan kan man också experimentera lite på egen hand från gång till gång genom att vid ”fräsningsprocessen” tillsätta olika grönsaker som t.ex. purjolök, fänkål och morot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.