I Belgien älskar man musslor kokta i vin och kryddade med vitlök. De serveras i stora skålar med pommes frites i en skål bredvid. Måste prova nästa gång jag kommer till Bryssel...
Instruktioner
- Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet.
- Smält smöret i en stor gryta. Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg.
- Lägg i musslorna och häll över vinet. Täck med lock och koka musslorna i 5 minuter. Blanda om ett par gånger. Alla musselskal ska nu vara helt öppna.
- Fördela musslorna i stora varma djupa tallrikar eller i skålar.
- Skaka samman potatismjölet och vattnet. Häll redningen i vinspadet och låt det koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll spadet över musslorna och strö över persiljan.
Servera med pommes frites
Publicerat den
26 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite aioli att doppa stripsen i gör det hela ännu bättre.