Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moules Marinières aux Frites

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Belgien älskar man musslor kokta i vin och kryddade med vitlök. De serveras i stora skålar med pommes frites i en skål bredvid. Måste prova nästa gång jag kommer till Bryssel...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet.
  2. Smält smöret i en stor gryta. Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg.
  3. Lägg i musslorna och häll över vinet. Täck med lock och koka musslorna i 5 minuter. Blanda om ett par gånger. Alla musselskal ska nu vara helt öppna.
  4. Fördela musslorna i stora varma djupa tallrikar eller i skålar.
  5. Skaka samman potatismjölet och vattnet. Häll redningen i vinspadet och låt det koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll spadet över musslorna och strö över persiljan. Servera med pommes frites

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gusjoh 19 april 2011

    Lite aioli att doppa stripsen i gör det hela ännu bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.