En crossover mellan lasagne och moussaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och hacka löken grovt. Hetta upp en stekgryta och häll i ett par msk olja. Stek löken mjuk och lätt färgad.
- Blanda ner färsen. Rör om med en trägaffel så att färsen grynar sig och får färg.
- Blanda ner tomaterna och tomatpurén. Tillsätt kryddorna. Låt vätskan koka ner nästan helt.
- Ostsåsen:
Smält fettet i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner osten och ta kastrullen från värmen.
- I en smord gratängform varvar du färsröran, ostsås, lasagneplattor i den ordningen i tre lager med ostsås underst. Toppa med resten av ostsåsen och lite exta riven parmesan.
- Grädda i undre delaen av ugnen i c:a 30 minuter. Höj värmen till 200° och grädda 15 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka och ytan gyllenbrun.
- Låt moussagnen "vila" några minuter innan du serverar.
Publicerat den
9 mars 2010
Skriv kommentar