Instruktioner
Sätt ugnen på 200*
Skär auberginerna i skivor och strö salt på dem och låt ligga i ca 10 min.
Torka av skivorna med hushållspapper.
Bryn dem i olja på bägge sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Bryn färsen. Rör med en trägaffel så färsen grynar sig.
Låt gul lök och vitlök fräsa med mot slutet. Tillsätt Tomater, Tomatpuré, Salta och Peppar.
Låt såsen koka på svag värme ca 10 min. Rör då och då.
Smaksätt med mejram.
Smält fettet till ostsåsen och rör ner mjölet.
Späd med mjölken och låt såsen koka 3-5 min.
Tag den från värmen. rör ner salt, peppar, uppvispade ägg, ost samt muskot.
Varva aubergiskivor, köttfärssås och vit sås med ett lager auberginer och ostsås överst.
Grädda på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 30 min
Servera gärna med en Tzatziki och bröd eller en Grekisk Sallad.
Du borde stryka LCHF! Då ska du nämligen inte ha mjöl i såsen och inte severa bröd till heller!
Rekommendationer jag läst är att inte överstiga 5g kolhydrater/100g. (gör du en sökning på nätet som kommer du se att det är ganska vedertaget) Kan du gissa varför jag skrev Tzatziki och bröd ELLER Grekisk Sallad? Plocka fram kulramen och räkna lite på det och fundera på varför jag la till ett alternativ till bröd. ;)