Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka à la LCHF

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En stadig allt-i-ett-rätt som är helt underbar. God såväl nygräddad som dagen efter. Gör gärna en extra stor laddning när du ändå håller på! Undviker du helst komjölksprodukter? Skipa då gratängosten och yoghurten i toppingen och använd istället majonnäs med smulad fetaost i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att skära auberginerna i cm-tjocka skivor, lägg ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i 20 minuter eller tills skivorna fått lite färg. Gör under tiden köttfärsröran.
  3. Hacka lök och vitlök och stek några minuter i olja på medelhög värme. Tillsätt färsen samt övriga ingredienser utom toppingen. Låt puttra ca 15 minuter.
  4. Varva sedan auberginer och köttfärsröran i en ugnsform. Riv/smula fetaosten och blanda den med crème fraichen. Bred över moussakan. Toppa med den rivna osten och grädda i 30 minuter (höj till 200 grader) eller tills moussakan har fått fin färg.
  5. Servera moussakan med en stor matig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.