En förenklad och försvenskad variant på en grekisk moussaka. En chèvresallad till och det blir en riktig festmåltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i hälften av oljan i en stekgryta.
Tillsätt färsen och låt den brynas.
- Halvera squashen på längden och skär den i tunna skivor. Ansa paprikan och skär den i bitar.
Skär svampen i skivor.
Fräs grönsakerna och svampen i resten av oljan i en stekpanna.
- Rör ner grönsakerna i köttfärsblandningen.
Tillsätt tomatpuré, kanel, salt och peppar.
- Skiva potatisen.
Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Bre på crème fraichen, salta lite och avsluta med ost.
Tillaga moussakan i ugnen i 20-25 min.
- Riv salladsbladen med händerna.
Dela tomaterna i halvor.
Skär äpplet i tunna skivor.
Strö över purjolök och valnötter.
Smula över osten.
- Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
Publicerat den
4 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar