Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousserad pepperkakstårta med apelsinsmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket omtyckt... mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ner det i smöret. Bred ut i en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa ägg och florsocker vitt och poröst. Vispa därefter grädden.
  3. Låt gelatinbladen droppa av och smält dem därefter på svag värme i ca 1 dl apelsinjuice. Blanda med resterande apelsinjuice.
  4. Vänd ner den vispade grädden i äggvispet och rör om. Rör smeten slät.
  5. Bred ut moussen jämnt i formen och ställ kylsåpskall att stelna i ca 2 timmar eller längre.
  6. Häll över krossade pepparkakor..

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazylelle 17 december 2010

    Jag tyckte inte att moussen smakade särskilt mycket utan det blev mest pepparkakssmak av det hela... vilket iofs är gott ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.