Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousserande citronsorbet

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

En fräsch och god fördrink, efterrättsdrink eller varför inte unna sig som vardagslyx.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citronsorbet: Koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret. Låt sjuda i 2-3 minuter. Låt sockerlagen svalna. Blanda därefter i citronsaften i sockerlagen. Vispa upp äggvitan och rör i. Om du har glassmaskin så starta maskinen och häll i blandningen. Om du fryser in sorbeten så rör lite emellanåt medan den stelnar.
  2. Vid servering: Lägg en citronskiva i botten av en champagnekupa och lägg en kula sorbet ovanpå. Häll sedan över champagne eller mousserat vin. Garnera sedan med en kvist mynta och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.