Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousserande Gurksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mousserande spännande soppa

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, persilja och basilika. 2. Skär gurkan i stavar, spara en frjädedel till garnering. Häll buljongen i lökfräset och lägg i gurkstavarna. Låt koka i 10 minuter. 3. Sila från buljongen i en kastrull. Kör gurk- och lökblandningen till puré i mixer eller food processor. Blanda purén med buljongen och grädden. Smaka av med salt och peppar. 4. Ge soppan ett uppkok och lägg i de sparade gurkstavarna. Vinet tillsätts strax före serveringen. 5. Blanda ingredienserna till rädisgrädden och servera den i en separat skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.