En smarrig tårta med chokladbotten och len jordgubbsmousse som går att förbereda i god tid före kalaset.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop kakao, potatismjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper. Låt kakan svalna och ta sedan ut 2 rundlar, 20 cm i diameter, med hjälp av t ex en springform.
- Jordgubbsmousse:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden medelhårt. Blanda jordgubbspurén med florsockret. Värm lite av purén i en kastrull och smält gelatinet i den. Rör sedan ner den varma purén i den kalla. Vänd ner grädden.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter. lägg en av rundlarna i springformen. Fyll på med hälften av jordgubbsmoussen. Stryk slätt och lägg på nästa botten. Fyll på med den resterande jordgubbsmoussen och stryk slätt. Ställ tårtan i frysen i minst 4 timmar.
- Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera den med färska jordgubbar.
Publicerat den
7 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar