Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med jordgubbar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En smarrig tårta med chokladbotten och len jordgubbsmousse som går att förbereda i god tid före kalaset. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop kakao, potatismjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper. Låt kakan svalna och ta sedan ut 2 rundlar, 20 cm i diameter, med hjälp av t ex en springform.
  4. Jordgubbsmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden medelhårt. Blanda jordgubbspurén med florsockret. Värm lite av purén i en kastrull och smält gelatinet i den. Rör sedan ner den varma purén i den kalla. Vänd ner grädden.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter. lägg en av rundlarna i springformen. Fyll på med hälften av jordgubbsmoussen. Stryk slätt och lägg på nästa botten. Fyll på med den resterande jordgubbsmoussen och stryk slätt. Ställ tårtan i frysen i minst 4 timmar.
  6. Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera den med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.