Chokladälskarens drömtårta. Se till att du använder riktig kvalitetschoklad!
Instruktioner
- Ugn 175°
- Chokladbotten: Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis måste allting blandas men inte mer än så! Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, cirka fem minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
- Chokladmousse: Alla tre mousserna har samma tillverkningssätt: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa 4 dl av grädden till ett fast skum.
- Koka upp den resterande 1 dl. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron, häll den varma grädden över och rör till en slät smet.
- Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt dem till chokladgrädden. Låt gelatinet smälta innan du försiktigt vänder ner den vispade grädden.
- Fyll på ett mousselager åt gången och sätt tårtan i frysen under tiden du gör nästa lager.
- Finhacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning. Låt svalna.
- Lossa den frysta tårtan från formen och låt den tina i kylen minst två timmar före servering. Dekorera med chokladglasyren och vackra blommor.
- Lycka till!
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett fantastiskt recept! Som student hade jag inte riktigt råd med Valrhona, men det blev förträffligt bra att använda Lindts 70% och 85% mörka choklad samt Lindts vita choklad med en hint av vanilj. Jag valde hallonsås istället för chokladglasyren o det visade vara ett sagolikt val. Lätt topp tre tårtor jag nånsin haft...o då ska ni veta att jag är en tårt-freak ;) Tips: Se till att chokladgrädden är sval innan ni blandar den med den vispade grädden, annars finns det risk för att den inte blir en mousse.
Varför kommer detta recept upp på Moussetårta UTAN gelatin?
Det beror på sökmotorn här på MK!
Jag valde att toppa med hallonsås istället för glasyr och hade även extra bredvid för var och en att hälla på. Det rekommenderar jag varmt! Botten hade jag inne i 5 min. extra och den blev ändå i lösaste laget.Sen jag fick ta bort en hel del av moussen för att det över huvudtaget skulle få plats tre lager i formen. En del jobb med tårtan men den är verkligen värd besväret!
Bakade den här på min födelsedag, blev en FAVORIT! Supergott med hallonsås till :D Kommer att bli flera såna här ;)