Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozartkulor med pistage och rom

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det finns redan många recept på Mozartkulor bland Matklubbens recept. I detta ingår pistagemandel, rom och florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.
  2. Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer eller elvisp tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom (alt arraksarom).
  3. Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.
  4. Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.
  5. Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Smält sedan chokladen i ett vattenbad.
  6. Doppa kulorna i chokladen och låt dem stelna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.