Det finns redan många recept på Mozartkulor bland Matklubbens recept. I detta ingår pistagemandel, rom och florsocker.
Instruktioner
- Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.
- Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer eller elvisp tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom (alt arraksarom).
- Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.
- Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.
- Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Smält sedan chokladen i ett vattenbad.
- Doppa kulorna i chokladen och låt dem stelna på ett galler.
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar