- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mozzarella Calamari ripieni con pomodoro e basilico
Med sin form passar bläckfisken utmärkt att fylla. Det tar lite tid att hacka tomat, mozzarella och basilika och fylla bläckfisken. Men tillagningen är snabb, så förbered först allt och laga sedan i sista stund.
Instruktioner
- Gör så här
- Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt. Klappa bläckfisken torr.
Skålla och skala tomaterna. Skär tomatkött och mozzarella till fina tärningar. Spara 1/4 av tomathacket till garnering. Strimla basilikan. Blanda samman allt och krydda rejält med salt, nymalen svartpeppar samt pressad vitlök. Ett par droppar olivolja gör röran lite smidig.
Fyll bläckfiskarna och förslut dem med stora tandpetare eller grillpinnar. Hit kan du förbereda rätten. Värm ugnen till 200°. Bryn bläckfiskpaketen i en stekpanna i olivolja och krydda runt om med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form, häll på tomatjuicen och stek i ugnen i 15-20 minuter.
Publicerat den
10 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar