En elegant rätt där den lufttorkade skinkan och salamin får sällskap på tallriken av ett par elegant, härliga och krispiga potatisrullar fyllda med mozzarella.
Instruktioner
- Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt dem svalna en aning. Skala och pressa ner potatisarna i en bunke med en potatispress. Vispa upp ägget.
Skär mozzarellan i ca 16 tunna stavar.
- Blanda den pressade potatisen med det uppvispade ägget, parmesanost, örtkryddor, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl om degen känns för lös.
- Dela degen i ca 16 bitar och platta ut dem en aning och lägg en bit mozzarella på varje. Forma degbitarna runt mozzarellastavarna till avlånga rullar, ca 6 cm. Var noga med att täcka mozzarellan helt med degen annars rinner osten ut vid stekningen.
- Häll lite ströbröd på en tallrik och tryck och rulla potatisrullarna försiktigt i brödet. Se till att ströbrödet fäster runt om och stek sedan rullarna i solrosolja, tills de fått fin färg. Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av.
- Servera genast med kallskuren skinka och salami samt en sallad.
Publicerat den
7 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar