Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellaknyte med pesto

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En raffinerad entré där en bit läcker mozzarellaost sveps in i en bit parmaskinka och kryddas med pesto. Gratinera - och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt mozzarellan rinna av ordentligt och dela varje ost i fyra skivor. Bred pesto på fyra av skivorna och salta och peppra ovanpå. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Ansa och skölj paprikan och skär den i små tärningar. Fördela den ovanpå skivorna med pesto. Stöt timjan i en mortel och strö den över.
  3. Täck med de andra mozzarellaskivorna och vira in varje mozzarellapaket i en skinkskiva. Lägg upp på ugnsfasta tallrikar.
  4. Grädda den fyllda mozzarellan i het ugn ca 10 minuter. Placera tallrikarna på underlägg och servera genast. Det passar bra med en grov baguette och en krispig sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • vanillalover 21 mars 2008

    Gott & lättgjort! Gästerna upskattade den och även familjen. /Marie

  • Guber 2 april 2008

    Jättegott och snabblagat ! Denna förrätt använder jag till våren fester! Tack!/Gullvi

  • annabu 16 januari 2009

    Skitgott...jag gjorde det till förrätt ikväll, serverarde det med lite ruccola och några coctailtomater....det kommer att göras fler gånger!

  • thepixi 24 november 2010

    Blev bjuden på denna fantastiskt goda förrätt idag. lagom med selta och en fin touch utav den peppriga smaken som ruccolasalladen gav. En klar favorit som jag kommer att bjuda på .

  • islgu 4 juni 2011

    Riktigt smarrigt! Men 10 minuter på hög värme är kanske att ta i om man inte vill att allt ska flyta ut helt. Speciellt om man nu inte orkar fixa det här på separata tallrikar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.