Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellaostfyllt italienskt bröd

 
Skriv ut

Fyllt och matigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en jämn deg på mjölad bakbänk och knåda degen smidig cirka 10 minuter. Lägg degen i en bunke, penslad med olja. Täck med fuktig bakduk och låt degen stå på varm plats cirka 30 minuter tills den jäst och blivit dubbelt så stor. Ta så upp degen på bakbänken och knåda ihop den igen. Täck med bakduk och låt degen jäsa ännu en gång, cirka 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper så att den blir ungefär 35x30 cm och knappt 1 cm tjock. Fördela nu över degen skivad mozzarella, basilikablad, finhackad rosmarin, olivolja, provoloneost och prosciutto-skivor. Men lämna en kant, ca 1 1/2 cm bred, runtom degen. Mal peppar över fyllningen. Vik samman degen i tre delar, lägg den med skarven ned mot bakplåtspappret och dra över på plåten. Pressa/gaffla ihop kortsidorna på degen så att fyllningen inte smiter under gräddningen. Lägg på bakduk och låt degen jäsa en gång till, cirka 10 minuter. Nagga degen med en gaffel och pensla med olivolja. Strö över fingersalt och tryck in pyttesmå rosmarinkvistar här och där. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills brödet är genomgräddat och fått lite ljusbrun färg. Pensla det nygräddade brödet med olivolja och servera det varmt eller ljummet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.