Den har soppan tar lite tid att göra, då man först gör en buljong med kräft- och räkskal samt torskhuvuden. Riktigt gott blev det. Soppan innehåller både lax och torsk.
Instruktioner
- Börja med att lägga i torskhuvudena i en stor kastrull och fyll med vatten så att det precis täcker, häll i salt. Låt koka upp och sjuda i cirka 1½ timma. Tillsätt sedan räk- och kräftskal, löken, morötterna, vitpepparkorn och lagerblad. Låt koka i en timma till, cirka.
- Sila av så du bara har vätska kvar i grytan och låt koka tills hälften återstår, 1 timma cirka. Sila en gång till genom en finsil.
- Tillsätt grädden, tomatpuré, chilisås, Milda mat, hummerfond och låt koka ihop cirka 10 minuter, sänk värmen så det bara sjuder, häll i maizena och låt koka ihop till önskad konsistens. Tillsätt purjolöken som du skivar i lagom stora bitar samt fisken som du har skurit i lagom munsbitar. Låt sjuda cirka 5 minuter och smaka av med brunt socker och Allkrydda fisk, du kan givetvis använda dig av vilka kryddor du vill.
- Servera med en klick turkisk yoghurt och en vitlöksbaguette med ost.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar