Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muckalica-Serbisk köttgryta

 
Skriv ut

Muckalica är en mustig och smakrik kött /grönsaksröra från Serbien. Muckalica görs i många olika varianter. Det sägs dock att en riktigt bra och orginell muckalica görs med blandat grillat kött. Kött av både fläsk och nöt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp rikligt med rapsolja i en kastrull, bryn köttet och krydda med lite salt och peppar. Lägg sedan köttet åt sidan på ett fat.
  2. Stek löken och låt den fräsa på ordentligt. Tillsätt lite vatten och fräs ytterligare en stund. Tillsätt paprikorna när löken har mjuknat och bryn ytterligare en stund. Tillsätt tomaterna och köttet.
  3. Krydda med paprikapulver (helst stark men det går alldeles utmärkt med mild också, det är efter smak och tycke). Låt det sedan puttra en liten stund under lock på svag värme. Servera med ett riktigt gott lantbröd och njut! Underbart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.