Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mud cake

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Något smaskigt! Denna version kan gräddas i en rund form med lös botten, muffinsformar av papper eller silikon

Ingredienser

Instruktioner

Smält försiktigt smör och chokladbitar i en kastrull. Smaksätt med whisky och kaffe. Blanda kakaopulvret, mjölet och bakpulvret och rör ned i den lätt avsvalnade chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och vänd ned i smeten. Häll smeten i en kakform med löstagbar botten (diameter 22 cm), klädd med bakplåtspapper, eller muffinsformar av papper eller silikon. Tryck ned några chokladbitar i muffinsformarna. Grädda kakan cirka 30 minuter i 175 grader och muffi nsen cirka 20 minuter. Låt svalna och ställ svalt till följande dag så att kakan får smak. Servera med god vaniljglass eller vaniljsås smaksatt med whisky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.