Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Müslitoppad cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktigt mager och nyttig cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Müslitopp Blanda ingredienserna till müslitoppen och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna med lite olja och vatten. Låt dem svalna och lägg dem sedan i botten på en smord form med hög kant, ca 20-25 cm i diameter.
  2. Fyllning Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med socker (använd elvisp). Mosa i osten och blanda ner vaniljsockret. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i äggostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll ner smeten i formen och låt stå i frysen över natten.
  3. Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme innan servering. Vänd på kakan så att toppingen hamnar överst och dekorera gärna med färska frukter och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.