Från Kina härstammar inte bara språket mandarin utan även frukten. I dessa underbara muffins har mandariner fått förgylla den goda fyllningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Låt mandarinerna rinna av i en sil. Spara spadet.
- Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
- Blanda mjölet med bakpulver, nejlikor och muskot. Rör ner mjölblandningen växelvis med mandarinspadet i äggvispet.
- Smörj en muffinspanna lätt och fördela smeten i pannan.
- Fördela mandarinerna i smeten med hjälp av en sked.
- Grädda bakverken mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt muffinsen vara kvar i pannan några minuter. Ta upp dem och låt kallna på galler. Sikta lite florsocker över.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Solen skiner och det är varmt på den inglasade balkongen. Sitter och njuter av ett härligt glas saft och nybakade Mandarin muffins, som får en klar 5 av mig. Kan varmt rekommenderas!