Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med äpple och kanel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ca 6 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  2. Sikta ner båda mjölsorterna, bakpulver, salt och kanel i en stor skål och rör ner socker och hackade äpplen. Rör samman mjölk, ägg och smör i en separat skål. Häll äggsmeten över de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet; den ska bara precis blandas.
  3. Fördela smeten i formarna. Blanda de krossade råsockerbitarna och kanelen till täcket och strö blandningen över muffinsen. Grädda dem i 200 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills de fått fin höjd och gyllenbrun färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.