Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med brieost och rödvinbärsgelé

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lyxiga muffins att ta med i picknickkorgen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat samt salt och peppar efter smak i en stor bunke. Rör i den tärnade brieosten.
  2. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan yoghurten och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
  3. Fördela hälften av smeten i de smorda muffinspannorna. Tillsätt 1 tesked rödvinbärsgelé i mitten av varje form och ös på återstoden av smeten. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
  4. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min och servera dem sedan varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.