Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med choklad och blåbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-24 portioner
Skriv ut

Blåbär är en av de få frukter, som läckert kombineras med choklad. I receptet står det kærnemelk, men då detta inte går att få i Sverige, så prova med vanlig filmjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 grader och smörj groparna i en muffinsplåt. Vanliga muffinsformar går också bra. Smält smör och choklad i en mellanstor gryta till en slät massa; rör ofta i blandningen. Tag bort grytan från spisen och låt choklad- och smörmassan avsvalna ett ögonblick.
  2. Rör i socker, ägg, filmjölk och vaniljeessens. Vänd försiktigt i mjöl och bikarbonat, tills degen hänger samman, men rör inte för länge (även om degen kan verka klimpig). Tillsätt blåbären.
  3. Fördela degen i groparna i muffinsplåten eller i muffinsformar. Muffinsen gräddas i 25-30 minuter tills en baksticka i muffinsens tages ut med endast några få smulor. Till pynt droppas lite smält choklad över muffinsen och serveras varma eller rumsvarma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Arioch 9 augusti 2009

    det ska jag baka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.