Blåbär är en av de få frukter, som läckert kombineras med choklad. I receptet står det kærnemelk, men då detta inte går att få i Sverige, så prova med vanlig filmjölk.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 grader och smörj groparna i en muffinsplåt. Vanliga muffinsformar går också bra. Smält smör och choklad i en mellanstor gryta till en slät massa; rör ofta i blandningen. Tag bort grytan från spisen och låt choklad- och smörmassan avsvalna ett ögonblick.
- Rör i socker, ägg, filmjölk och vaniljeessens. Vänd försiktigt i mjöl och bikarbonat, tills degen hänger samman, men rör inte för länge (även om degen kan verka klimpig). Tillsätt blåbären.
- Fördela degen i groparna i muffinsplåten eller i muffinsformar. Muffinsen gräddas i 25-30 minuter tills en baksticka i muffinsens tages ut med endast några få smulor. Till pynt droppas lite smält choklad över muffinsen och serveras varma eller rumsvarma.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
det ska jag baka