- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut
8 poäng
De här chokladkrämiga lyxmuffinsen är en riktig njutning! Den krämiga chokladglasyren blir som grädden på moset. Eftersom de är så mäktiga räcker det att äta en!
De här muffinsen gör sig bäst när de serveras samma dag som de bakats. Chokladkrämen kan du göra i förväg och förvara i kylskåp i en lufttät behållare.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°. Klä en muffinsform för 12 muffins med muffinsformar i papper.
- Blanda mjöl, bakpulver, hälften av kakaopulvret och 1/2 tsk salt i en medelstor skål. Vispa ägg och 1 1/4 dl socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
- Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken och 1 tsk vaniljsocker. Vispa ihop. Fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i 25-30 minuter. Låt muffinsen svalna i formarna i c:a 5 minuter och lägg dem sedan att svalna helt på ett galler.
- Till fyllningen blandar du äggvitor, resterande socker och vaniljsocker i en stor värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten. Använd en elvisp och vispa tills du har en styv, fluffig smet. Lyft bort från värmen och ställ åt sidan.
- Chokladkrämen gör du genom att vispa en jämn kräm av kvargen och kakaon. Sikta i florsockret och fortsätt vispa tills krämen är tjock och bredbar. Dela muffinsen, lägg vaniljfyllningen i mitten och bre chokladkräm på toppen.
Klart att servera.
- Dela de svalnade muffinsen, lägg vaniljfyllningen i mitten och bre chokladkräm på toppen. Klart att servera!
Publicerat den
10 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda muffins! Men undrar bara vad man skulle ha rapsoljan till?