Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med créme fraiche & gräslök

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Enkla och goda mellanmålsmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sika ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Rör ner ost och gräslök.
  2. Rör snabbt ihop ägg, créme fraiche, yoghurt och smält smör. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, men rör inte för länge. Smeten ska bara nätt och jämnt blandas och det gör inget om den är lite ojämn.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka 2/3). Strö över extra klippt gräslök och grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter, eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Servera muffinsen varma eller låt dem först kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.