Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med grönmögelost och päron

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härliga muffins till picknickkorgen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. Dela päronen i små bitar. Blanda mjöl och bakpulver samt salt och peppar efter smak i en stor bunke. Smula grönmögelosten och rör i tillsammans med päronbitarna.
  3. Vispa ihop ägen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt mjölken och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
  4. Fördela smeten i de smorda muffinspannorna. Strö valnötsbitarna över muffinsen. Grädda dem i den förvärmda ugnen i ca 15 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
  5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min och servera dem sedan varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.