Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med honung och nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nötter och honung. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
  2. Sikta ner mjöl, kanel, kryddnejlika och muskot i en skål. Rör smör och socker vitt och luftigt i en annan skål. Rör ner honung och rivet apelsinskal och tillsätt sedan äggen, lite åt gången. Rör kraftigt efter varje gång. Vänd ner mjölblandningen med en metallsked. Rör ner valnötter och fördela sedan smeten i pappersformarna.
  3. Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem svalna på ett bakgaller.
  4. Täcke: blanda valnötter och kanel. Hetta försiktigt upp honung och pressad apelsinsaft i en kastrull under omrörning tills honungen har smält och blandat sig med saften.
  5. Pricka ovansidan på de avsvalnade muffinsen med en gaffel eller en provsticks och droppa över den varma honungsblandningen.
  6. Strö över hackade valnötter och kanel och servera muffinsen varma eller kalla.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • forestfairy 24 september 2009

    detta ser smarrigt ut..ska testa det när sonen fyller år =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.