Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med kokos och körsbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvliga sommarmuffins till kaffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
  2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner mjölken. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om kraftigt efter varje gång. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner tillsammans med kokosflingor. Vänd försiktigt ner det mesta av de delade cocktailbären, fördela sedan degen i pappersformarna och strö resten av de delade cocktailbären ovanpå.
  3. Grädda muffinsen 118° varm ugn i 20-25 minuter eller tills de höjt sig, fått gyllenbrun färg och känns fasta. Låt dem kallna på ett bakgaller.
  4. Glasyr: rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör kraftigt samman det med smöret. Rör ner mjölken, lite i taget.
  5. Fyll glasyren i en spritspåse med en stor stjärntyll och spritsa den över muffinsen. Dekorera till sist med cocktailbär, maraschino-bär eller färska körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.