Fluffiga smaskiga muffins som ingen kan tacka nej till!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal och -juice, frysta lingon och chokladen. Smöra och bröa muffinsformarna med kokos. Eller använd engångsmuffinsformar, då behöver de inte smörjas. Fördela smet i 2/3 av varje form.
- Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de känns klara med provnål. För engångsmuffinsformar behövs kortare gräddningstid.
Låt dem svalna helt.
- Blanda ihop matlagningsyoghurt och florsocker till topping. Bre den i ett jämnt lager på varje muffins.
Obs! Det är viktigt att de är helt avsvalnade, annars smälter toppingen.
- Klipp ut en schablon i form av en stjärna eller hjärta och pudra med kanel. Toppa med några lingon och ett grönt blad tex. citronmeliss.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar