Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med lingon, kokos och choklad

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Fluffiga smaskiga muffins som ingen kan tacka nej till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal och -juice, frysta lingon och chokladen. Smöra och bröa muffinsformarna med kokos. Eller använd engångsmuffinsformar, då behöver de inte smörjas. Fördela smet i 2/3 av varje form.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de känns klara med provnål. För engångsmuffinsformar behövs kortare gräddningstid. Låt dem svalna helt.
  5. Blanda ihop matlagningsyoghurt och florsocker till topping. Bre den i ett jämnt lager på varje muffins. Obs! Det är viktigt att de är helt avsvalnade, annars smälter toppingen.
  6. Klipp ut en schablon i form av en stjärna eller hjärta och pudra med kanel. Toppa med några lingon och ett grönt blad tex. citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.