Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med lönnsirap och pekannötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Låter gott ,eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader och placera formar i en muffinplåts fördjupningar. Går bra också utan muffinsplåt. Använd då bara dubbla muffinsformar, så håller muffinsen formen bättre.
  2. Bre ut pekannötshalvorna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i 5 minuter. Låt nötterna avsvalna, hacke dem därefter grovt och ställ undan.
  3. Sikta mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat och salt i en skål och ställ undan blandningen.
  4. I en stor skål röres socker, farin, lönnsirap och smör vitt och pösigt med en elvisp.
  5. Tillsätt äggen, ett åt gangen, och arbeta in äggen ordentligt i degen.
  6. Häll hälften av filmjölken och hälften av de torra ingredienserna i smörblandningen, och rör ner det lite åt gången.
  7. Rör ner de hackade nötterna i degen och fyll formarna till 2/3, och pynta med två pekannötshalvor på var muffins.
  8. Grädda muffinsen i 20-25 minuter, tills de har rest sig och gyllenbruna. Låt dem stå i 5 minuter efter gräddningen, för de flyttas över till ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.